All-on-four & All-on-six zubni implantati

Što je to All-on-four & All-on-six?

All-on-four/All-on-six je koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi s četiri/šest zubnih implantata na kojima je fiksni most. Na taj je način pacijentima koji imaju totalne proteze i koji su bezubi, omogućen fiksni protetski rad umjesto mobilnih proteza koje moraju svakodnevno vaditi i stavljati.

Zubni implantati dugotrajno su rješenje za zub ili zube koji nedostaju, a ako pacijent provodi redovitu oralnu higijenu i redovito dolazi na kontrolu kod stomatologa, garancija je doživotna.

Proces ugradnje All-on-four/All-on-six zubnih implantata

korak
Besplatni prvi pregled

 • Klinički pregled stomatologa
 • Snimanje ortopana i 3D CBCT-a
 • Digital Smile Design plan
pacijent i doktor pregled za zubne implantate - rentgen - ortopan
1.
korak
korak
Digital Smile Design plan
Suvremeni postupak planiranja dentalne rehabilitacije koji nam omogućava detaljno planiranje, a vama uvid u budući protetski rad:
 • Intraoralno fotografiranje trenutnog stanja
 • Uzimanje digitalnog otiska sa intraoralnim skenerom
 • Snimanje u studiju u sklopu foto/video protokola kako biste mogli dobiti video prikaz svog budućeg osmijeha
 • Izrada digitalnog modela vašeg novog osmjeha
 • Vaš simulirani novi osmijeh je gotov i predstavljamo vam digitalni model
doktor pokazuje snimku ortopana - zubni rentgen
2.
korak
korak
Ugradnja All-on-four/All-on-six implantata
Pod vodstvom stručnog implantološkog tima s dugogodišnjim iskustvom i tisućama ugrađenih implantata, operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom uz dodatak sedacije ukoliko je to potrebno. Vaše povjerenje naša je glavna misija te dajemo svoj maksimum kako bi iskustvo učinili što ugodnijim.

Pogledajte video >>
3.
korak
korak
Period cijeljenja (oseointegracije)
Vremenski period do izrade gotovog rada traje u prosjeku 6 mjeseci. U međuvremenu funkcija i estetika omogućena je privremenim radom. U Digital Smile Academyju nam je izrazito bitno u cijelom procesu biti uz Vas, posebice u prvotnom periodu nakon samog zahvata. Naši doktori i call centar kroz redoviti kontakt, podršku i kontrole po potrebi osiguravaju da se osjećate bezbrižno i sigurno.
4.
korak

Iskustvo i stručnost doktora

U Digital Smile Academy pratimo svjetske trendove, vodeću tehnologiju i kontinuirano se educiramo kako bismo našim pacijentima kreirali najljepši osmijeh.

Marko Vukić, dr. med. dent. 

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Doživotna garancija na implantate

U dizajnu vašeg osmijeha koristimo materijale koji su vodeći u svijetu. Iz tog razloga funkcionalne i estetske probleme kod izgubljenog zuba rješavamo MIS implantološkim sustavom koji svojim kvalitetama i odlikama odgovara savršenosti vašeg novog osmijeha.
*Garancija vrijedi u slučaju pridržavanja oralne higijene i redovitih stomatoloških pregleda

Korištenjem modernih digitalnih tehnologija protetski rad je moguće odraditi bez uzimanja otisaka i proba.

1 od 17 implantata koji se ugrade u svijetu je MIS implantat. MIS implantati se koriste u 65 država svijeta i predstavljaju sam vrh implantološkog dostignuća na tržištu.

Jednom napravljeni digitalni protetski rad savršeno pristaje u pacijentova usta te nema potrebe za dodatnim probama, dok je sam izgled prirodan.

MIS (MAKE IT SIMPLE) implantati su implantati jedinstvenog dizajna, izumljeni su od strane doktora za doktore koji pružaju njihovu optimalnu integraciju i rast kostiju. Glavna MISija ovih revolucionarnih i inovativnih implantata je pojednostaviti implantološki proces pametnijim rješenjem, a samim time i savršenu preciznost samog postupka.

Što omogućava All-on-four/All-on-six?

Vrhunska estetika

Rješenje u jednom danu

Prirodan izgled lica

Osjećaj prirodnih zubi

Pogodnosti All-on-four/All-on-six zubnih implantata

Potpuna bezubost je neugodna i predstavlja estetski i funkcionalni problem. Fiksni rad na 4 ili 6 implantata rješava vas ovog problema i omogućuje da već unutar 24 h dobijete fiksno rješenje, prvo privremeno, a onda i trajno.

Koncept

Potpuno bezuba čeljust opskrbljuje se s četiri ili šest zubnih implantata na kojima je fiksni most, što jamči manju bolnost tijekom terapije i oporavka.

Rezultat

Na taj način, pacijentima koji imaju totalne proteze ili su bezubi, omogućuje se fiksni protetski rad umjesto mobilnih proteza, koje moraju svakodnevno vaditi i stavljati.

Brzina i kvaliteta

All-on-four/All-on-six metoda omogućuje rješavanje bezubosti u kraćem vremenu, smanjuje broj pacijentovih dolazaka i povećava kvalitetu rezultata.

Koncept "Osmijeh u jednom dan"

Rješenje bezubosti u jednom danu

All-on-four/All-on-six metoda omogućuje pacijentima kojima nedostaje veliki broj zubi ili su u potpunosti bezubi da u jednom danu imaju novi osmijeh.

Plan terapije

Nakon detaljnog prvog stomatološkog pregleda i niza dijagnostičkih postupaka, pacijentu se daje precizan plan terapije All-on-four/All-on-six metodom.

Brzina i jednostavnost

Pacijentu se u jednom danu stavljaju četiri/šest zubnih implantata, nadogradnja i privremeni zubi. Nakon nekoliko mjeseci kada zubni implantati srastu s kosti, pacijentima se izrađuje trajni most.

Kvaliteta života

All-on-four/All-on-six metodom pacijentu je u jednom danu omogućeno da od potpune bezubosti koja mu je uzrokovala funkcionalne i estetske probleme, dođe do savršenog osmijeha, koji osim što estetski izgleda savršeno, omogućuje pacijentima normalno funkcioniranje i povećava kvalitetu života. Oni ponovno mogu normalno jesti, smijati se, družiti, funkcionirati u poslovnom okruženju i ponovno mogu biti samopouzdani.

* All-on-four/All-on-six se ne preporučuje kod pacijenata s nekontroliranim dijabetesom, uznapredovalom osteoporozom i kod pacijenata koji su unutar 6 mjeseci bili na terapiji zračenjem u području glave i vrata.

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj s preko 25 godina iskustva, više od 60 000 pacijenata i uspješnosti ugradnje implantata preko 98%, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh.

All-on-four postupak

Što nas razlikuje od drugih?

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj. U klinici rade vrhunski stomatolozi čije se znanje temelji na radu dužem od 25 godina, tijekom kojih su imali više od 60 000 pacijenata. Temelj Digital Smile Academy je stalna edukacija i učenje od izuzetnih profesionalaca koji svojim mentorstvom pomažu da se fokusiramo na to da naše vizije pretvorimo u budućnost.


Efikasnost instalacije zubnih implantata u našoj klinici je preko 98%. Ako se pacijenti pridržavaju savjeta naših stomatologa u vezi oralne higijene i redovitih pregleda, ostvaruju doživotnu garanciju na instalirane zubne implantate.

Digital Smile Academy svoj rad temelji na Digital Smile Designu (DSD), suvremenom postupku planiranja dentalne rehabilitacije koji terapeutu omogućuje detaljno planiranje, a pacijentu realni uvid u ono što se želi postići izradom protetskog rada.

Riječ je o digitalnom dizajnu osmijeha prema kojem se izrađuje provizorni prikaz novog osmijeha u pacijentovim ustima.

Osim na konceptu Digital Smile Design, svoj rad temeljimo na potpuno digitalnom protokolu oralne rehabilitacije koji se može provesti u potpunosti primjenom digitalne tehnologije. Digitalnim prikupljanjem podataka, dentalnom  fotografijom i skeniranjem postojećeg stanja  kod pacijenta, može se dobiti gotovi protetski rad bez standardnih postupaka uzimanja otisaka i proba.

Na taj je način smanjen broj pacijentovih dolazaka, a digitalna tehnologija je omogućila postizanje prirodnog izgleda zuba.

Klinički slučajevi ugradnje zubnih implantata

Iskustva pacijenata

Pacijenti o nama

Koja je cijena All-on-four/All-on-six zubnih implantata?

Budući da svakom pacijentu pristupamo individualno, svaku terapiju planiramo posebno za pojedinca ovisno o njegovom dentalnom stanju te je iz tog razloga ukupni trošak različit od pacijenta do pacijenta.

U našoj klinici trudimo se pacijentima ponuditi najbolje cijene, a finalna cijena rada razlikuje se od slučaja do slučaja.

U cijenu terapije je uključen besplatan 3D CBCT koji spada u najnapredniju RTG dijagnostiku.

U cijenu terapije je uključen prvi pregled i konzultacije sa stomatolozima.

Zanima vas cijena?

Često postavljana pitanja

Obje metode imaju isti cilj, a to je rješavanje pacijentove bezubosti.

 

All-on-four i All-on-six razlikuju se u broju zubnih implantata. All-on-four je koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi s četiri zubna implantata na kojima je fiksni most, dok je All-on-six koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi sa šest zubnih implantata na kojima je fiksni most.

 

Također, All-on-six metoda se preporučuje kod pacijenata koji imaju slabu gustoću kostiju jer postavljanje zubnih implantata stimulira rast kostiju i daje pacijentu definiraniji izgled čeljusti. U osnovi, hoće li se ugraditi All-on-four ili All-on-six ovisi o dentalnom stanju pacijenta, njegovim potrebama i najboljem rješenju za njega.

Nakon ugradnje pacijent može jesti. Poželjno je da pacijent prvi put jede kad popusti anestezija koju će dobiti tijekom tretmana kako bi on u potpunosti bio bezbolan. Preporučuje se da se neposredno nakon tretmana ne konzumiraju alkoholna pića kao i cigarete.

Nakon ugradnje pacijent može jesti, a preporučuje se da prvo jelo pojede nakon što popusti anestezija koju će dobiti tijekom tretmana.

Tijekom sraštavanja zubnih implantata u kost, izuzetno je važno da se pacijentova prehrana sastoji od mekanih namirnica. Budući da pacijenti u tom razdoblju nemaju još trajni most, savjetuje se izbjegavanje namirnica koje su teške za žvakanje, a isto tako, potrebno je izbjegavati hrskave namirnice i sjemenke kao i prezačinjena, jako ljuta i jako kisela hrana.

 

Pacijentima se preporučuje da neposredno nakon ugradnje All-on-four/six ne konzumiraju alkoholna pića i cigarete te da prva tri dana nakon tretmana ne konzumiraju mliječne proizvode.

Tijekom sraštavanja zubnih implantata i kosti, preporučuje se jesti sljedeće:

 • voće i povrće (kuhano voće ili zrelo voće, konzervirano voće bez sjemenki i kože, dobro kuhano mekano povrće)
 • meso i ostali izvori proteina (kuhana riba, tofu, juha s malim mekanim komadićima mesa i povrća)
 • kruh/tjestenina/riža (mekani kruh, vafli, muffin, tjestenina, zobena kaša, pire krumpir)
 • od ostalih namirnica poželjno je konzumirati puding, sladoled, kajganu

Tijekom srastanja zubnih implantata s kosti potrebno je prehranu bazirati na mekanim i preporučenim namirnicama, a kasnije se mogu jesti sve namirnice.

U našoj klinici koristimo najkvalitetnije materijale, posjedujemo veliko iskustvo i znanje, stoga je All-on-four/All-on-six metoda dugotrajno rješenje za naše pacijente.

Pacijent jedino treba održavati oralnu higijenu, slušati savjete stomatologa i dolaziti na redovite stomatološke kontrole.

U našoj klinici koristimo najkvalitetnije implantološke sustave: Astratech, Straumann te MIS implantološki sustav. U odnosu na druge implantološke sustave, oni koje mi koristimo su kvalitetni i dugotrajni te imaju najveći postotak uspješnosti ugradnje.

Pacijent može dobiti All-on-four/All-on-six i na gornjoj i na donjoj čeljusti.

Budući da u klinici koristimo najkvalitetnije materijale, a naš tim stomatologa čine ljudi s preko 25 godina iskustva i više od 60 000 pacijenata, stopa uspješnosti ugradnje All-on-four/All-on-six je izuzetno velika, čak 98%. Na kraju uspješnost ovisi o pacijentu i o tome održava li redovito oralnu higijenu, posjećuje li redovito svog stomatologa i sluša li sve savjete stomatologa na konzultacijama prije i poslije samog tretmana.

Ako se pacijent svega drži, tada je All-on-four/All-on-six metoda dugotrajno rješenje.

Jedna od prednosti All-on-four/All-on-six metode je kratko vrijeme oporavka nakon tretmana.

Sama ugradnja se radi u jednom danu i već taj dan, kad popusti anestezija, pacijent može jesti.

Vrijeme sraštavanja zubnih implantata s kosti je vrijeme u kojem pacijent treba pripaziti s prehranom, odnosno treba prehranu bazirati na što mekšoj hrani. Nakon što se ugradi fiksni most, tada pacijent može sve.

All-on-four/All-on-six metoda je bezbolna, provodi se pod anestezijom, a nakon tretmana oporavak je jednostavan i bezbolan.
Pacijent se samo treba držati nekoliko uputa svog stomatologa.

Ako pacijent nema dovoljan volumen čeljusne kosti tada je prije All-on-four/All-on-six tretmana potrebna nadogradnja čeljusne kosti ili postupak sinus lifta.

All-on-six metoda koristi se kad pacijentu nedostaje veliki broj zubi ili je u potpunosti bezub.

Postupak je jednostavan, brzo se izvodi i bezbolan je.

Oporavak je brz i jednostavan, a metoda omogućuje dugotrajno rješenje, veću kvaliteta pacijentovog života, prirodan izgled lica, normalnu funkcija zubi, izuzetnu higijenu nakon zahvata.

Nakon All-on-six zahvata nisu potrebni drugi zahvati što znači da je All-on-six metoda dugoročno isplativo rješenje.

Zahvat je izvrstan za jako zauzete ljude i ljude koje pate od dentalne anksioznosti.

All-on-six metoda pruža bolju stabilnost.

Kandidat za All-on-six metodu su osobe koje su izgubile svoje zube i koje žele fiksni protetski rad.

Pacijenti koji imaju već duže vrijeme potpunu protezu.

Pacijenti kod kojih je tijekom vremena došlo do teškog gubitka kosti.

Pacijenti koji imaju zube u jako lošem stanju i koji su predviđeni za vađenje.

All-on-six je rješenje s fiksnim protezama koje pacijent ne može sam mijenjati.

All-on-six metoda najbolje je rješenje za nadoknadu svih zuba, ali ako pacijent nema dovoljnu količinu kosti za postavljanje šest zubnih implantata, tada je idealna All-on-four metoda.

Ako pacijent nema dovoljan volumen čeljusne kosti tada je prije All-on-six tretmana potrebna nadogradnja čeljusne kosti ili postupak sinus lifta.

Zubni implantati ili zubne proteze

Koje su razlike u tretmanima, što je najbolje za vas, koje su prednosti i nedostaci?

Zubni implantati ili zubni most

Susjedni zubi

Kod ugradnje zubnog implantata ne diraju se susjedni zubi, dok je situacija kod ugradnje zubnog mosta drugačija, ona zahtijeva uključivanje susjednih zubi, odnosno njihovo brušenje koje može uzrokovati osjetljivost zubi.

Utjecaj na zubnu kost

Ugradnja zubnih implantata i zubnog mosta mogu imati isti estetski učinak, ali kako vrijeme prolazi u slučaju ugradnje zubnog mosta, može doći do atrofije zubne kosti u području nedostajućeg zuba, što često dovodi do recesije oko susjednih zuba.

Infekcije

Ispod ili iznad zubne krune nastaje zubni karijes koji se teško može dijagnosticirati. Ako se nastali zubni karijesi ne prepoznaju, mogu narasti do zubne pulpe, odnosno zubne srži, što može uzrokovati probleme u korijenskom kanalu kao i patologiju na vrhu zubnog korijena. S daljnjim uništavanjem zuba, on će imati prijelomnu pokretljivost i često povezane infekcije.

Zadah

Uspoređujući ove dvije opcije nadoknađivanja izgubljenog zuba, potencijalna infekcija koja može nastati kod ugradnje zubnog mosta može uzrokovati neugodnu gnojnu fistulu iz koje se gnoj spušta u usta i uzrokuje neugodan zadah.

Problemi sa zubnim mostom

Nakon toga ispod zubnih desni dolazi do uništavanja zubne kosti i jedino rješenje moguće u tom trenutku je micanje ugrađenog zubnog mosta kao i uništenog zuba. Kako bi se zubni most ponovno ugradio potrebno je opet brusiti susjedne zubne i povećati zubni most. U ovoj situaciji kad se zubni most treba ponovno ugraditi on neće izgledati jednako dobro kao originalni zubni most koji je ugrađen prije nego je došlo do recesije oko susjednih zubi.

Koja opcija je bolja

Uspoređujući ova dva načina nadoknađivanja izgubljenog zuba, možemo zaključiti da je ugradnja zubnih implantata manje traumatična i iziskuje manji trošak jer ne uzrokuje probleme koji dovode do dodatnih zahvata i nadogradnji.

Zubni implantati ili liječenje korijenskog kanala

Što je liječenje korijenskog kanala

Liječenje korijenskog kanala dugo se koristilo kao tretman kod zubi čiji su korijeni bili oštećeni traumom ili propadanjem. Tretman započinje tako da stomatolog, kada zub utrne, stvara otvor kroz zubnu krunu i pristupa komori zubnog živca gdje će očistiti nastalu zubnu infekciju ili maknuti zubne živce kako bi mogao napuniti zub.

Koja je metoda uspješnija

U odnosu na liječenje korijenskog kanala, zubni implantati su uspješniji, a rizik od nastanka bilo kakve infekcije je smanjen na gotovo jedan posto. Liječenje korijenskog kanala iziskuje manje troškove trenutno, ali dugoročno zubni implantati su bolja investicija.

Dugoročni efekti

Postoji jako velika mogućnost da liječenje korijenskog kanala neće uspjeti, tako da se zub treba ipak izvaditi i nadomjestiti s nečim drugim, a ako uspije, treba se ponoviti kroz pet do deset godina, što uzrokuje dodatne troškove. Iako se na prvi pogled čini bolje sačuvati prirodan zub, a ne stavljati zubni implantat, liječenje korijenskog kanala često ne uspije i na kraju dolazi do stavljanja zubnih implantata i većeg troška nego da se odmah odlučilo za ugradnju zubnog implantata.

Zubni implantati

Zubne proteze

Ugradnjom zubnih implantata očuvat će se preostala zubna čeljust i održat će se struktura pacijentovog lica.
Kod ugradnje zubne proteze može doći do smanjenja kvalitete zubne čeljusti što može na kraju dovesti do pogoršavanja strukture pacijentovog lica.
Kod ugradnje zubnih implantata pacijent ima osjećaj kao da ima prirodan zub. Također, zubni implantati funkcioniraju kao prirodni zubi.
Kod ugradnje zubnih proteza pacijent može imati osjećaj kao da ima neprirodne i lažne zube.
Zubni implantati su jaki, stabilni i čvrsto pričvršćeni na zubnu čeljust.
Zubne proteze se često počinju kretati i izazivaju nelagodu.
Zubni implantati pomažu vraćanju normalne sposobnosti žvakanja.
Zubne proteze imaju ograničeni kapacitet kod žvakanja i često se određene vrste hrane trebaju izbjegavati.
Zubni implantati su dugoročno rješenje.
Zubne proteze će s vremenom vjerojatno trebati popraviti.
Zubne implantate jednostavno je higijenski održavati.
Zubne proteze potrebno je redovito uklanjati kako bi se očistile.

Radno vrijeme ordinacije

Ponedjeljak – petak od 08:00 do 21:00
Subota od 08:00 do 12:00

Telefon
+385 1 5571 400

WhatsApp / Viber
+385 92 376 6679

E-mail
info@dsa.clinic

Kontaktirajte nas

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Kako doći do nas?

O nama

Tvrtka

Digital smile d.o.o.
Adresa: Dobriše Cesarića 47, 10090 Zagreb
OIB: 78764482188
MB: 4767942
MBS: 081113666
IBAN: HR3724840081135046153, Raiffeisenbank Austria d.d.
Direktor: Marko Vukić