All-on-4 zubni implantati

U našoj je klinici savršen osmijeh temeljen na Digital Smile Designu, imperativ. Kako bi on bio savršen potrebno je pratiti svjetske trendove u stomatologiji i tehnologiji te se kontinuirano educirati. Upravo zato vam naši arhitekti osmijeha mogu kreirati savršen osmijeh i u slučaju potpune bezubosti ili gubitka velikog broja zubi. Gubitak zubi zbog neadekvatnog liječenja, traume ili zbog prirodnog procesa starenja narušava kvalitetu života, stoga ih je potrebno nadoknaditi. U slučaju gubitka velikog broja zubi ili u slučaju potpune bezubosti, novi osmijeh pacijenta može se postići All-on-4 metodom. Obratite nam se s povjerenjem i provjerite jeste li idealan kandidat za ovu metodu.

Kontaktirajte nas

Što je to All-on-4?

Kome se ne preporučuje All-on-4?

All-on-4 se ne preporučuje kod pacijenata s nekontroliranim dijabetesom, uznapredovalom osteoporozom i kod pacijenata koji su unutar 6 mjeseci bili na terapiji zračenjem u području glave i vrata.

All-on-4 je koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi s četiri zubna implantata na kojima je fiksni most. Na taj je način pacijentima koji imaju totalne proteze i koji su bezubi, omogućen fiksni protetski rad umjesto mobilnih proteza koje moraju svakodnevno vaditi i stavljati.

Zubni implantati dugotrajno su rješenje za zub ili zube koji nedostaju, a ako pacijent provodi redovitu oralnu higijenu i redovito dolazi na kontrolu kod stomatologa, garancija je doživotna.

All-on-4 omogućuje:

 • Rješavanje bezubosti u kraćem vremenu u odnosu na druge oblike stomatoloških terapija.
 • Smanjenje bolnosti tijekom terapije i oporavaka.
 • Povećanje kvalitete rezultata.

Pogodnosti All-on-4:

 • Kratak oporavak
 • Prirodan izgled lica
 • Dugoročno rješenje
 • Higijena

Koncept „Osmijeh u jednom danu“

All-on-4 metoda omogućuje pacijentima kojima nedostaje veliki broj zubi ili su u potpunosti bezubi da u jednom danu imaju novi osmijeh.

Nakon detaljnog prvog stomatološkog pregleda i niza dijagnostičkih postupaka, pacijentu se daje precizan plan terapije All-on-4 metodom.

Pacijentu se u jednom danu stavljaju četiri zubna implantata, nadogradnja i privremeni zubi. Nakon nekoliko mjeseci kada zubni implantati srastu s kosti, pacijentima se izrađuje trajni most.

All-on-4 metodom pacijentu je u jednom danu omogućeno da od potpune bezubosti koja mu je uzrokovala funkcionalne i estetske probleme, dođe do savršenog osmijeha, koji osim što estetski izgleda savršeno, omogućuje pacijentima normalno funkcioniranje i povećava kvalitetu života. Oni ponovno mogu normalno jesti, smijati se, družiti, funkcionirati u poslovnom okruženju i ponovno mogu biti samopouzdani.

the-smile-in-a-day-concept

Klinički slučajevi

Pacijenti o nama

Rukiye

„Gotovo nisam imala niti jedan zub. Ovi su bijeli, originalni, a ja opet mogu jesti, piti. Ne znam što bih rekla, ali oni su zaista savršeni, prekrasni. Svi su bili jako ljubazni i puno su mi pomogli. Nisam vjerovala da mogu imati ovakve zube. Ovo je najbolja stvar u mojem životu... moja karta za Hrvatsku.“

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Rukiye

Jimmy

“Sve je bilo nevjerojatno, odlični ljudi i izvrstan posao. Ovog ću se sjećati zauvijek. Jako sam sretan.”

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Jimmy

ana-poslije

Ana je došla u našu kliniku nakon što je vidjela savršen osmijeh svoje prijateljice, naše zadovoljne pacijentice. Nakon prezentacije Digital Smile Designa, oduševljeno je pristala da baš mi budemo arhitekti njenog novog osmjeha.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Ana

Emica-poslije-1

Budući da je Emica nagrađivani profesionalni fotograf zna koliko je lijep osmijeh važan i koliko je fotografija ljepša ako je osoba nasmijana. Zato je došla u našu kliniku po svoj novi osmijeh. Na kraju nam je poklonila osmijeh i napomenula da je jako zadovoljna pristupom.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Emica

ivan-poslije

Nakon što je prošao kroz naš protokol Digital Smile Design te nakon prezentacije novog osmijeha, Ivan je rekao kako nije bio uopće svjestan da je suočen a velikim estetskim i funkcionalnim problemom.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Ivan

sonja-m-poslije

Sonja radi u dječjem vrtiću. Donosi osmijeh na lica djece s kojom radi svakodnevno. Takav isti osmijeh željeli smo da ima i sama. Napravljena je potpuna estetska rehabilitacija. Još uvijek čuvamo kopiju emaila koji nam je poslala nakon završetka terapije kao inspiraciju u svakodnevnom radu

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Sonja

andreja-poslije (1)

Nakon što je Andrejin suprug napravio kompletnu oralnu rehabilitaciju u našoj klinici, Andreja je odlučila prevladati svoje strahove, što je na kraju rezultiralo osmijehom kakvom se oduvijek nadala. Andreja sada opušteno, bez straha i sa širokim osmijehom obavlja redovite posjete.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Andreja

anja-poslije (1)

Nakon što je prošla cijeli protokol Digital Smile Designa te vidjela svoj novi osmijeh, Anja je ostala bez teksta, a njen suprug je rekao kako se ponovno zaljubio kao prvi put kada ju je vidio. Upravo takva reakcija je pokazatelj da smo na pravom putu.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Anja

branko-poslije (1)

Branko je došao kod nas na preporuku te se vrlo brzo uvjerio kako je na pravom mjestu. Kažu kako slika govori više od tisuću riječi, a Brankov osmijeh je i više nego dovoljan komentar našeg druženja.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Branko

daniel-poslije (1)

Nezadovoljan svojim dosadašnjim osmijehom, Daniel se odlučio obratiti našem timu kako bi zajedno došli do idealnog rješenja. Iako je prvobitno htio manje korekcije, nakon prezentacije novog osmijeha po protokolu Digital Smile Designa, odlučio se na korekciju donje i gornje čeljusti koja savršeno pristaje njegovoj dobi i osobnosti.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Danijel

danijela-poslije (1)

Danijela, uvijek vedra i nasmijana, svakodnevno radi s velikim brojem ljudi. Veliku nesigurnost joj je davalo privremeno rješenje u gornjoj čeljusti te se odlučila obratiti našim stručnjacima u kliniku, kako bi pronašli idealno trajno rješenje.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Danijela

darko-poslije (1)

Kada je Darko došao u našu kliniku, njegova situacija bila je tako kompleksna da nam je rekao kako se zaboravio smijati te da se zapravo prestao smijati prije par godina. Trenutak kada je dobio gotov rad bio je posebno emocionalan za cijeli tim, a “nova osoba” ne skida osmijeh s lica.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Darko

dijana-poslije (1)

Dijanu smo upoznali dok je prolazila kroz teško životno razdoblje. Velika nagrada za nas bila je vidjeti Dijanu kako se pretvara u novu osobu, a svakako je ostavila prepoznatljiv trag u našim životima.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Dijana

frank-poslije

Frank je došao u našu kliniku na preporuku zajedničkog prijatelja. Vidjevši neke radove koje smo radili njegovim sunarodnjacima, bez razmišljanja se odlučio kako smo upravo mi pravo rješenje za njegovu situaciju.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Frank

hrvoje-poslije

Nakon dugogodišnjeg straha od zubara, Hrvoje je došao u našu kliniku gdje smo ga upoznali s Digital smile designom (DSD). Nakon što je prošao cijeli protokol i vidio svoj novi osmijeh, strah je nestao, a Hrvoje je prihvatio plan terapije. Zbog dosadašnje situacije, sama provedba plana terapije je bila prilično izazovna. Hrvojev slučaj savršeno opisuje naš moto – “Jednostavno marimo”.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Hrvoje

jadranka-poslije

Dugogodišnja prekovremena konzumacija gaziranih pića dovela je do ozbiljnog narušavanja funkcionalnosti i estetike.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Jadranka

jasmina-poslije

Jasmina je prvenstveno došla kod nas zamijeniti dva ispuna. Kako je prošla kroz protokol Digital Smile Designa, koji je temelj svakog našeg slučaja, zaljubila se u novi osmijeh koji smo joj prezentirali. Poslije gotovog rada, postala je pojam ljepote te sada hoda uvijek sa širokim osmijehom.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Jasmina

josipa-poslije

Josipa je došla na redovnu kontrolu na kojoj smo je upoznali s konceptom Digital Smile Designa. Nakon detaljne dijagnostike i prezentacije novog osmijeha, oduševljeno je pristala na make over.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Josipa

Julija-poslije-1

Juliji je atmosfera važna, a nama je izuzetno drago da se kod nas osjećala kao kod kuće. Pohvalila je naše prijateljski usmjereno osoblje i rekla da je dobila i više nego što je očekivala.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Julija

matea-poslije

Matea radi kao Make up artist. U svom poslu voli naglašavati ženske usne i obraze, što ju je i potaknulo da se obrati našim stručnjacima. Blagim podizanjem obraza i filerima u gornjoj usnici, Matea je dobila željenu simetriju lica te puniju gornju i donju usnicu. Kako sama kaže, tanka gornja usnica činila ju je starijom, a nakon zahvata cijelo lice joj se popunilo baš kako je željela.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Matea

nikolina-poslije

Nikolina je bila pacijentica koju smo odabrali za demonstraciju na našem internacionalnom tečaju “Motion and emotion” gdje su predavači bili dr. Florin Cofar i dr. Edson da Silva. Iako nije bila estetski zahtjevan slučaj, ljuskice u gornjoj čeljusti dali su “wow” efekt njenom osmijehu. Kako bismo izjednačili estetiku u obje čeljusti, u sljedećoj posjeti napravit ćemo i izbjeljivanje u donjoj čeljusti.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Nikolina

vedran-poslije

Jedan od najdražih nam slučajeva je Vedran. Radost koju nam je donio radeći s njim je neprocjenjiva. Napravljena je rehabilitacija gornje čeljusti, a planiramo i rehabilitaciju donje čeljusti nakon oseointegracije implantata.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Vedran

vedrana-poslije

Nakon što se njen dugogodišnji stomatolog umirovio, Vedrana se odlučila obratiti našim stručnjacima. Iako je u početku osjećala nelagodu zbog promjene, brzo smo pronašli zajednički jezik te nakon detaljne pripreme krenuli u zahvat, te postigli željeni rezultat.

Pogledajte klinički slučaj

Pogledajte video

Vedrana

All-on-4 postupak

Koliko traje srastanje zubnih implantata?

Vrijeme srastanja zubnih implantata ovisi od slučaja do slučaja, ali u većini slučajeva srastanje traje između tri do šest mjeseci. Tijekom procesa sraštavanja zubnih implantata s kosti, pacijent može normalno funkcionirati (jesti, smijati se).

1

Prije početka ugradnje pacijent prolazi detaljan stomatološki pregled koji se sastoji od konzultacija sa stomatolozima i niza dijagnostičkih postupaka.

2

Nakon detaljnog pregleda, utvrđuje se je li pacijent kandidat za All-on-4 metodu. Kada je utvrđeno da je pacijent idealan kandidat, on će u jednom danu dobiti novi osmijeh.

3

Pacijentu se u jednom danu stavljaju četiri zubna implantata, nadogradnja i stavljaju privremeni zubi.

4

Nakon nekoliko mjeseci kada zubni implantati srastu s kosti, pacijentima se izrađuje trajni most.

All-on-4 – Klinički slučajevi

Emica

Pacijentici smo nedostatak zubi riješili All-on-4 metodom. Potpuno bezubu čeljust opskrbili smo s četiri zubna implantata na kojima je fiksni most. Nakon što je na pregledu utvrđeno da je pacijentica idealan kandidat za All-on-4 metodu, u jednom danu stavljena su joj četiri zubna implantata, nadogradnja i privremeni zubi. Nakon nekoliko mjeseci kad su zubni implantati srasli s kosti, pacijentici smo izradili trajni most. Provođenjem pravilne oralne higijene i redovitim posjetima stomatologu, Emici smo doživotno riješili problem bezubosti.

Koja je cijena All-on-4 metode?

Zašto cijena zubnih implantata varira?

Budući da svakom pacijentu pristupamo individualno, svaku terapiju planiramo posebno za pojedinca ovisno o njegovom dentalnom stanju te je iz tog razloga ukupni trošak različit od pacijenta do pacijenta.

U našoj klinici trudimo se pacijentima ponuditi najbolje cijene, a konačna cijena rada razlikuje se od slučaja do slučaja.

U cijenu terapije je uključen besplatan 3D CBCT koji spada u najnapredniju RTG dijagnostiku.

U cijenu terapije je uključen prvi pregled i konzultacije sa stomatolozima.

Zanima vas cijena?

Zatražite ponudu

Često postavljana pitanja

Mogu li jesti nakon ugradnje All-on-4?

Nakon ugradnje pacijent može jesti. Poželjno je da pacijent prvi put jede kad popusti anestezija koju će dobiti tijekom tretmana kako bi on u potpunosti bio bezbolan. Preporučuje se da neposredno nakon tretmana ne konzumiraju alkoholna pića kao i cigarete.

Što jesti nakon ugradnje All-on-4?

Nakon ugradnje pacijent može jesti, a preporučuje se da prvo jelo pojede nakon što popusti anestezija koju će dobiti tijekom tretmana. Tijekom sraštavanja zubnih implantata u kost, izuzetno je važno da se pacijentova prehrana sastoji od mekanih namirnica. Budući da pacijenti u tom razdoblju nemaju još trajni most, savjetuje se izbjegavanje namirnica koje su teške za žvakanje, a isto tako, potrebno je izbjegavati hrskave namirnice i sjemenke kao i prezačinjena, jako ljuta i jako kisela hrana.

Pacijentima se preporučuje da neposredno nakon ugradnje All-on-4 ne konzumiraju alkoholna pića i cigarete te da prva tri dana nakon tretmana ne konzumiraju mliječne proizvodi. Tijekom sraštavanja zubnih implantata i kosti, preporučuje se jesti sljedeće:

 • voće i povrće (kuhano voće ili zrelo voće, konzervirano voće bez sjemenki i kože, dobro kuhano mekano povrće)
 • meso i ostali izvori proteina (kuhana riba, tofu, juha s malim mekanim komadićima mesa i povrća)
 • kruh/tjestenina/riža (mekani kruh, vafli, muffin, tjestenina, zobena kaša, pire krumpir)
 • od ostalih namirnica poželjno je konzumirati puding, sladoled, kajganu

Tijekom sraštavanja zubnih implantata s kosti potrebno je prehranu bazirati na mekanim i preporučenim namirnicama, a kasnije se mogu jesti sve namirnice.

Koliko je All-on-4 metoda trajna?

U našoj klinici koristimo najkvalitetnije materijale, posjedujemo veliko iskustvo i znanje, stoga je All-on-4 metoda dugotrajno rješenje za naše pacijente.

Pacijent jedino treba održavati oralnu higijenu, slušati savjete stomatologa i dolaziti na redovite stomatološke kontrole.

Čije implantološke sustave koristite?

U našoj klinici koristimo najkvalitetnije implantološke sustave: Astratech, Straumann te MIS implantološki sustav. U odnosu na druge implantološke sustave, oni koje mi koristimo su kvalitetni i dugotrajni te imaju najveći postotak uspješnosti ugradnje.  

Gornja čeljust? Donja čeljust? Mogu li dobiti obje?

Pacijent može dobiti All-on-4 i na gornjoj i na donjoj čeljusti.

Kolika je stopa uspješnosti ugradnje All-on-4 u vašoj klinici?

Budući da u klinici koristimo najkvalitetnije materijale, a naš tim stomatologa čine ljudi s preko 25 godina iskustva i više od 60 000 pacijenata, stopa uspješnosti ugradnje All-on-4 je izuzetno velika, čak 98%. Na kraju uspješnost ovisi o pacijentu i o tome održava li on redovito oralnu higijenu, posjećuje li redovito svog stomatologa i sluša li sve savjete stomatologa na konzultacijama prije i poslije samog tretmana.

Ako se pacijent svega drži, tada je All-on-4 metoda dugotrajno rješenje.

All On 4 vs All On 6?

Obje metode (All-on-4 i All-on-6) imaju isti cilj, a to je rješavanje pacijentove bezubosti. 

All-on-4 i All-on-6 razlikuju se u broju zubnih implantata. All-on-4 je koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi s četiri zubna implantata na kojima je fiksni most, dok je All-on-6 koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi sa šest zubnih implantata na kojima je fiksni most.

Također, All-on-6 metoda se preporučuje kod pacijenata koji imaju slabu gustoću kostiju jer postavljanje zubnih implantata stimulira rast kostiju i daje pacijentu definiraniji izgled čeljusti.

U osnovi, hoće li se ugraditi All-on-4 ili All-on-6 ovisi o dentalnom stanju pacijenta, njegovim potrebama i najboljem rješenju za njega.

Koliko je vrijeme oporavka nakon tretmana?

Jedna od prednosti All-on-4 metode je kratko vrijeme oporavka nakon tretmana.

Sama ugradnja se radi u jednom danu i već taj dan, kad popusti anestezija, pacijent može jesti.

Vrijeme sraštavanja zubnih implantata s kosti je vrijeme u kojem pacijent treba pripaziti s prehranom, odnosno treba prehranu bazirati na što mekšoj hrani. Nakon što se ugradi fiksni most, tada pacijent može sve.

Koliko je tretman bolan?

All-on-4 metoda je bezbolna, provodi se pod anestezijom, a nakon tretmana oporavak je jednostavan i bezbolan. Pacijent se samo treba držati nekoliko uputa svog stomatologa.

Je li potrebna nadogradnja kosti prije All-on-4 tretmana?

Ako pacijent nema dovoljan volumen čeljusne kosti tada je prije All-on-4 tretmana potrebna nadogradnja čeljusne kosti ili postupak sinus lifta.

Pin It on Pinterest