Bezmetalne zubne krunice

Zubne krunice koje koristimo u našoj klinici izrađene su naprednom CAD/CAM tehnologijom, što znači da su izuzetno kvalitetne, trajne i prirodnog izgleda.

Što je bezmetalna zubna krunica?

Bezmetalna krunica je bezmetalni protetski nadomjestak koji se koristi u situacijama kada su pacijentovi zubi slabi, istrošeni i eventualno slomljeni. Izrađuje od cirkona, a po sastavu je biokompatibilan, čvrst i izdržljiv. Zbog svog svojstva prozirnosti, jako dobro imitira prirodan izgled zuba. Rezultat rada bezmetalnom krunicom je zdrav i lijep osmijeh.Osim osmijeha, rezultat je sretan pacijent koji s nama dijeli svoje najiskrenije emocije, zbog čega smo mi sretni ljudi i smatramo svoju profesiju posebnom.

Iskustvo i stručnost doktora

U Digital Smile Academy pratimo svjetske trendove, vodeću tehnologiju i kontinuirano se educiramo kako bismo našim pacijentima kreirali najljepši osmijeh.

Marko Vukić, dr. med. dent. 

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Bezmetalne zubne krunice - klinički slučajevi

U dizajnu vašeg osmijeha koristimo materijale koji su vodeći u svijetu

frank-zubi-prije.jpg frank-zubi-poslije.jpg

Frank je u našu kliniku došao nakon što je vidio radove koje smo radili njegovim sunarodnjacima. Pacijentov plan terapije uključivao je ugradnju zubnih implantata, ugradnju cirkon keramičke krunice, endodonciju te tretman izbjeljivanja zubi.

Frank

jimmy-zubi-prije.jpg jimmy-zubi-poslije.jpg

Jimmy je imao jako tešku situaciju koja je bila rezultat njegove medicinske prošlosti. Nakon što smo prošli detaljan Digital Smile Design protokol, pacijent je prihvatio naš plan terapije koji je uključivao endodonciju, ugradnju cirkonskih krunica i zubnih implantata. Nakon završene terapije pacijent se vratio u Dansku s novim, lijepim i zdravim osmijehom.

Jimmy

Zašto su bezmetalne zubne krunice bolje za zubne implantate od titanijskih krunica?

Bezmetalnom cirkon keramičkom krunicom u današnje vrijeme napredne tehnologije i sve kvalitetnijih materijala, gotovo savršeno možemo imitirati prirodan zub kako estetski, tako i funkcionalno. Odlika cirkonskih krunica je estetika, stoga su izvrstan izbor za sve pacijente koji žele lijep osmijeh.

izgled ugrađenih zubnih krunica

Estetika

Bezmetalne krunice (cirkonske) u odnosu na metal koji uključuje više materijala, imaju puno bolju estetiku, daju novim zubima prirodniju boju i prirodniji izgled.

Izdržljivost

Također, bezmetalne krunice su u odnosu na metal keramičke krunice čvršće i izdržljivije.

Funkcionalnost

Bezmetalne krunice pogodne su za sve zube s naglaskom na zadnje gdje je veća žvačna sila. Zbog svoje estetike, bezmetalne krunice bolji su izbor za prednje zube od metal keramičkih krunica.

BEZMETALNA ZUBNA KRUNICA ILI PORCULANSKA ZUBNA KRUNICA?

  • Bezmetalna krunica zbog svojih brojnih prednosti je bolji izbor od drugih materijala.

  • Za razliku od bezmetalne krunice, porculanska krunica nije toliko snažna, izdržljiva i dugovječna.

  • Također, u estetskom smislu, bezmetalna krunica je daleko bolje estetsko rješenje jer zubima daje prirodnu boju i na kraju prirodniji izgled.

Bezmetalna zubna krunica ili emax zubna krunica?

  • Bezmetalne zubne krunice u odnosu na Emax (Lithium Disilicate) zubne krunice imaju veću tvrdoću, čvrstoću i izdržljivije su. Kada se obrađuje cirkon, njegova površina je visoko polirana, što ga čini vrlo glatkim.

  • Budući da je cirkon kao materijal izuzetno jak, može biti tanak, a to znači da stomatolog u pripremi može biti konzervativniji, čime će uštedjeti više pacijentovih prirodnih zubi.

  • Emax (Lithium Disilicate) je materijal koji treba biti urezan i vezan za mjesto, dok se cirkon kao materijal može konvencionalno cementirati, što znatno olakšava proces.

Bezmetalna zubna krunica ili keramička zubna krunica?

  • Bezmetalna zubna krunica razlikuje se od keramičke zubne krunice u čvrstoći, cirkon je puno teži materijal. Iako je to u većini slučajeva benefit cirkonskihbezmetalnih zubnih krunica, ponekad to može biti nedostatak kod stvaranja zubnih mostova između određenih zubi kada je potrebna veća elastičnost materijala.

  • Kod monolitnih cirkonskih bezmetalnih zubnih krunica ne može se dogoditi chiping keramike iz razloga jer nema keramike pa se ne može odlomiti.

Bezmetalna zubna krunica ili metal-keramička zubna krunica?

  • Cirkon i titan su jedina dva materijala koje tijelo ne prepoznaje kao strano tijelo pa je biološka snošljivost cirkona daleko bolja, a s druge strane cirkon (materijal izrade bezmetalne krunice) je estetski prihvatljiviji.

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj s preko 25 godina iskustva, više od 60 000 pacijenata i uspješnosti ugradnje implantata preko 98%, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh.

Pogodnosti za pacijente

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

Savršen osmijeh

Prirodna funkcionalnost

Digital Smile Academy Clinic – Zagreb

Često postavljana pitanja

Ponosni smo na činjenicu da naši stomatolozi s više od 25 godina iskustva imaju 98% uspješnost ugradnje zubnih implantata, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh, maknuli bol i vratili samopouzdanje, a samim time poboljšali kvalitetu života. Ponosni smo arhitekti osmijeha koji pokazuju da nam je stalo do pacijenata.

Kako cementirate cirkonsku bezmetalnu zubnu krunicu

Za cementiranje cirkonske zubne krunice koristi se stakleni ionomer, pojačan akrilatom ili kompozitni cement.

Postoje li nuspojave kod cirkonskih bezmetalnih zubnih krunica

Bezmetalne zubne krunice poboljšavaju kvalitetu pacijentovog života.

Je li bezmetalna zubna krunica snažnija od porculanske zubne krunice?

Bezmetalne zubne krunice najjače su zubne krunice, stoga su jače od porculanskih zubnih krunica.

Što su monolitne bezmetalne zubne krunice?

Bezmetalne zubne krunice koje nemaju na sebi keramike nego su napravljene iz jednog komada cirkona.

Mogu li se problemi korijenskog kanala liječiti ako imam bezmetalnu zubnu krunicu?

Problemi korijenskog kanala mogu se liječiti ako pacijent ima bezmetalnu zubnu krunicu.

Čuo/la sam da su bezmetalne zubne krunice izuzetno izdržljive. Je li to istina?

Bezmetalne zubne krunice najjače su zubne krunice i izuzetno su izdržljive.

Trebam li nositi privremene krunice tijekom cijelog tretmana?

Pacijent do sljedećeg dolaska kod stomatologa dobije privremene zubne krunice, kako bi se zaštitio oblikovani dio zuba te da se ne naruši izgled pacijenta dok traje cijela terapija.

Imate pitanja za nas?

Kad su naši pacijenti u pitanju mi smo stara škola, što znači da jednostavno marimo, stoga smo osmislili program vjernosti putem kojega našim pacijentima pokazujemo koliko nam je stalo. Donesite odluku i dođite po najsavršeniji osmijeh baziran na kompjutorski navođenoj ugradnji zubnih implantata u realnom vremenu, koja jamči preciznost i zadovoljstvo. Naši implantolozi imaju najduže iskustvo u dentalnoj implantologiji na području Hrvatske  i rade samo s najboljim materijalima.

Iskustva pacijenata

Pacijenti o nama

Radno vrijeme ordinacije

Ponedjeljak – petak od 08:00 do 21:00
Subota od 08:00 do 12:00

Telefon
+385 1 5571 400

WhatsApp / Viber
+385 92 376 6679

E-mail
info@dsa.clinic

Kontaktirajte nas

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Kako doći do nas?

O nama

Tvrtka

Digital smile d.o.o.
Adresa: Dobriše Cesarića 47, 10090 Zagreb
OIB: 78764482188
MB: 4767942
MBS: 081113666
IBAN: HR3724840081135046153, Raiffeisenbank Austria d.d.
Direktor: Marko Vukić