Zubne ljuskice

Što su zubne ljuskice?

Zubne ljuskice su tanki, minimalno invazivni protetski nadomjesci (navlake ) koji se postavljaju samo na prednje plohe vitalnih zuba. Koriste se s ciljem promjene oblika, veličine, nagiba  te boje zuba, ali njima je moguće i zatvaranje malih razmaka (dijastema) između zuba. Svoju popularnost duguju brojnim prednostima u odnosu na druge protetske nadomjeske među kojima je primarno istaknuti mogućnost postizanja savršene estetike osmijeha uz minimalno brušenje tvrdih zubnih tkiva.

Pogodnosti za pacijente

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

Savršen osmijeh

Susjedni zubi ostaju netaknuti

Iskustvo i stručnost doktora

U Digital Smile Academy pratimo svjetske trendove, vodeću tehnologiju i kontinuirano se educiramo kako bismo našim pacijentima kreirali najljepši osmijeh.

Marko Vukić, dr. med. dent. 

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Tipovi zubnih ljuskica

S obzirom na materijal i tehniku izrade postoje 2 osnovne vrste ljuskica, a to su keramičke i kompozitne ljuskice.

zubne ljuskice - ugradnja

KERAMIČKE ZUBNE LJUSKICE

Karakteristike

Keramičke ljuskice su tanke navlake koje se izrađuju od staklo-keramike koja svojim optičkim svojstvima omogućuje potpunu individualizaciju i imitaciju izgleda zdrave cakline čime se u konačnici postiže savršeno lijep osmijeh prirodnog izgleda. Karakterizira ih i vrhunska funkcijska, ali estetska stabilnost jer tijekom vremena ne mijenjaju boju te su otpornije na lom u odnosu na kompozitne ljuskice. One predstavljaju najpreciziniju te ujedno i najkompliciraniju granu stomatološke protetike te kao takve pružaju nam mogućnost koju ne možemo postići s nijednom drugom vrstom protetskog rada - maksimalnu prirodnost, a sve to uz minimalno brušenje zuba.

Prednosti

- keramičke ljuskice sredstvo su izbora za individualizaciju te idealnu imitaciju prirodnog izgleda cakline zuba zbog čega ih je gotovo nemoguće razlikovati od prirodnih zuba
- po estetici, funkcionalnosti, kvaliteti materijala i trajnosti keramičke ljuskice su znatno superiornije od kompozitnih
- cijena izrade im viša, složenija te se odvija u više posjeta jer zahtjevaju sudjelovanje zubotehničkog laboratorija u izradi

Prije stomatološkog tretmana porculanskim zubnim ljuskicama stomatolog će poslušati vaše želje i očekivanja te će detaljnim stomatološkim pregledom i nizom dijagnostičkih postupaka utvrditi je li vaše dentalno stanje prikladno za tretiranje porculanskim zubnim ljuskicama.

Za primjenu porculanskih zubnih ljuskica, treba se ukloniti vrlo mala količina originalne zubne cakline, obično se radi tek o milimetru. Ovaj postupak je neophodan jer stvara odgovarajući prostor za porculansku zubnu ljuskicu kako bi se ona što bolje uklopila i kako bi najprirodnije obavljala prirodnu funkciju zuba, a estetski izgledala puno bolje od prirodnog zuba.

Porculanske zubne ljuskice vrlo su uspješna opcija u mnogim situacijama gdje prirodni zub ima lošu boju, oblik i konture. Kod pacijenata kod kojih izbjeljivanje zubi nije opcija, izvrsno odgovaraju porculanske zubne ljuskice.

Zanima vas cijena?

KOMPOZITNE ZUBNE LJUSKICE

Karakteristike

Kompozitne ljuskice su tanke navlake koje se izrađuju od kompozitnog materijala koji se inače svakodnevno koristi za izradu bijelih plombi. Idealan su izbor za minimalne korekcije kozmetičkih problema pacijentovih zuba te za zatvaranje manjih razmaka između prednjih zuba. Iako se s njima može postići savršeno lijep osmijeh, mana im je trajnost koja je ograničena na 5 -7 godina. Razlog njihovom ograničenom trajanju je estetska nestabilnost kompozitnog materijala od kojeg se izrađuju, jer je navedeni materijal sklon pucanju te promjeni boje zbog upijanja pigmenata iz hrane i pića.

Kompozitne zubne ljuskice ili keramičke zubne ljuskice

- kompozitne ljuskice jeftinija su varijanta ljuskica te proces izrade brži je i jednostavniji
- izrađuju se u jednom posjetu direktno u pacijentovim ustima bez sudjelovanja zubotehničog laboratorija u njihovoj izradi
- u odnosu na keramičke ljuskice, izgledaju manje prirodno te s vremenom gube prvobitno postignutu estetiku

Zubne ljuskice - profilna fotografija

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj s preko 25 godina iskustva, više od 60 000 pacijenata i uspješnosti ugradnje implantata preko 98%, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh.

Digital Smile Academy Clinic – Zagreb

Što nas razlikuje od drugih

Ponosni smo na činjenicu da naši stomatolozi s više od 25 godina iskustva imaju 98% uspješnost ugradnje zubnih implantata, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh, maknuli bol i vratili samopouzdanje, a samim time poboljšali kvalitetu života. Ponosni smo arhitekti osmijeha koji pokazuju da nam je stalo do pacijenata.

DSA

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj s vrhunskim stomatolozima čije se znanje temelji na radu dužem od 25 godina, tijekom kojih su imali više od 60 000 pacijenata. Temelj naše klinike je stalna edukacija i učenje od izuzetnih profesionalaca koji nam svojim mentorstvom pomažu da se fokusiramo na to da naše vizije pretvorimo u budućnost.

Digital Smile Design

Digital Smile Academy svoj rad temelji na Digital Smile Designu (DSD), suvremenom postupku planiranja dentalne rehabilitacije koji terapeutu omogućuje detaljno planiranje, a pacijentu realni uvid u ono što se želi postići izradom protetskog rada. Riječ je o digitalnom dizajnu osmijeha prema kojem se izrađuje provizorni prikaz novog osmijeha u pacijentovim ustima.

Digital Smile Academy

Osim na Digital Smile Designu, svoj rad temelji na potpuno digitalnom protokolu oralne rehabilitacije koji se može provesti u potpunosti primjenom digitalne tehnologije. Digitalnim prikupljanjem podataka, dentalnom fotografijom i skeniranjem postojećeg stanja kod pacijenta, može se dobiti gotovi protetski rad bez standardnih postupaka uzimanja otisaka i proba. Na taj je način smanjen broj pacijentovih dolazaka, a digitalna tehnologija je omogućila postizanje prirodnog izgleda zuba.

Imate pitanja za nas?

Kad su naši pacijenti u pitanju mi smo stara škola, što znači da jednostavno marimo, stoga smo osmislili program vjernosti putem kojega našim pacijentima pokazujemo koliko nam je stalo. Donesite odluku i dođite po najsavršeniji osmijeh baziran na kompjutorski navođenoj ugradnji zubnih implantata u realnom vremenu, koja jamči preciznost i zadovoljstvo. Naši implantolozi imaju najduže iskustvo u dentalnoj implantologiji na području Hrvatske  i rade samo s najboljim materijalima.

Često postavljana pitanja

Zubne ljuskice predstavljaju tanke navlake kojima se postiže visoka estetika uz minimalno brušenje same zubne supstance. Ljuskicama se mogu mijenjati oblik, širina i boja postojećih zubi i u principu se stavljaju na prednje, vitalne  zube

Zubne ljuskice ne mogu se lako skinuti.

 

Zubne ljuskice neće uništiti vaše postojeće zube ako ih je postavljao stomatolog s iskustvom. Kao i kod svih ostalih stomatoloških tretmana, rezultat ovisi o redovitoj i pravilnoj oralnoj higijeni pacijenta i o njegovim redovitim stomatološkim kontrolama. Prije ugradnje zubnih ljuskica, vaš stomatolog će napraviti detaljan pregled i utvrditi vaše dentalno stanje. Također, napravit će niz dijagnostičkih postupaka te vam reći jeste li kandidat za zubne ljuskice, a ako niste ponudit će vam drugu terapiju.

Nakon što se zubne ljuskice stave na pacijentove zube, važno je da pacijent dolazi na redovite stomatološke preglede kako bi stomatolog pratio stanje zubnih ljuskica, ali i cjelokupno dentalno stanje pacijenta. Trajnost zubnih ljuskica je otprilike pet godina, ali uz redovitu odgovarajuću oralnu higijenu i redovite stomatološke preglede, trajnost zubnih ljuskica može biti znatno duža.

Gelovi za izbjeljivanje ne funkcioniraju na zubnim ljuskicama. Kako bi zubne ljuskice odgovarale ostalim pacijentovim zubima, morat će ih zamijeniti.

 

Kako izgleda ugradnja keramičkih ljuskica

Ključan korak za uspješan konačan rezultat je precizno planiranje. Stoga kada pacijenti dođu u našu ordinaciju, s ciljem izrade preciznog i optimalnog plana terapije, provodi se detaljna dijagnostika koja uključuje radiološku i funkcijsku dijagnostiku uz obavezan fotografiranje Vašeg osmijeha u našem foto studiju.

Na temelju fotografija Vaše trenutnog osmijeha u posebnom programu virtualno dizajniramo izgled Vašeg budućeg osmijeha uzimajući u obzir sve estetske parametre pri čemu težimo maksimalnoj individualizaciji tako što izgled Vašeg budućeg osmijeha kreiramo u skladu karakteristikama Vašeg lica.

Na taj način virtualno radimo „prijedlog izgleda“ Vaših zuba. S obzirom da je ljudima često teško vizualizirati dizajnirani izgled zuba, radimo mock up tj. probu izgleda budućnih zuba direktno u ustima prije bilo kakvog brušenja. Na taj način pacijent može vidjeti kako bi izgledao s novim zubima,a istovremeno može sugerirati potencijalne promjene koje bi želio na novom osmijehu.

Tek nakon toga krećemo s brušenjem koje je toliko minimalno da iznosi manje od jednog milimetra, točnije, opseg brušenja iznosi od 0,3 mm do 0,6 mm i brusi se samo prednja ploha zuba.

Nakon probe gotovih ljuskica i odobrenja pacijenta, slijedi trajno cementiranje koje je garancija za čvrstoću, otpornost te funkcionalnost ovog visokoestetskog nadomjeska.

Iskustva pacijenata

Pacijenti o nama

Radno vrijeme ordinacije

Ponedjeljak – petak od 08:00 do 21:00
Subota od 08:00 do 12:00

Telefon
+385 1 5571 400

WhatsApp / Viber
+385 92 376 6679

E-mail
info@dsa.clinic

Kontaktirajte nas

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Kako doći do nas?

O nama

Tvrtka

Digital smile d.o.o.
Adresa: Dobriše Cesarića 47, 10090 Zagreb
OIB: 78764482188
MB: 4767942
MBS: 081113666
IBAN: HR3724840081135046153, Raiffeisenbank Austria d.d.
Direktor: Marko Vukić