Zubni implantati

U radu s pacijentima vodimo se najsuvremenijim protokolima digitalne stomatologije i jedini smo u Europi koji koristimo kompjutorski vođenu implantologiju. Rezultat je savršen prirodan osmijeh.

Što su zubni implantati?

Zubni implantat je titanski vijak koji zamjenjuje korijen zuba, a njegov dizajn temelji se na dizajnu prirodnog zuba. Materijali od kojeg su napravljeni zubni implantati su biokompatibilni, a njihova je trajnost doživotna ako se pacijent pridržava uputa oralne higijene i redovito dolazi na kontrolne preglede kod svog stomatologa. Rezultat je savršena preciznost i sigurnost kirurškog postupka.

Proces ugradnje implantata

korak
Besplatni prvi pregled

  • Klinički pregled stomatologa
  • Snimanje ortopana i 3D CBCT-a
  • Konzultacije oko odabira optimalnog postupka i rješenja
  • Digital Smile Design plan
1.
korak
korak
Digital Smile Design plan
Suvremeni postupak planiranja dentalne rehabilitacije koji nam omogućava detaljno planiranje, a vama uvid u budući protetski rad:
  • Intraoralno fotografiranje trenutnog stanja
  • Uzimanje digitalnog otiska sa intraoralnim skenerom
  • Snimanje u studiju u sklopu foto/video protokola kako biste mogli dobiti video prikaz svog budućeg osmijeha
  • Izrada digitalnog modela vašeg novog osmjeha
  • Vaš simulirani novi osmijeh je gotov i predstavljamo vam digitalni model
2.
korak
korak
Ugradnja implantata
Pod vodstvom stručnog implantološkog tima s dugogodišnjim iskustvom i tisućama ugrađenih implantata, operacija se izvodi pod lokalnom anestezijom uz dodatak sedacije ukoliko je to potrebno. Vaše povjerenje naša je glavna misija te dajemo svoj maksimum kako bi iskustvo učinili što ugodnijim.

Pogledajte video >>
3.
korak
korak
Period cijeljenja (oseointegracije)
Vremenski period do izrade gotovog rada traje u prosjeku 2-6 mjeseci. U Digital Smile Academyju nam je izrazito bitno u cijelom procesu biti uz Vas, posebice u prvotnom periodu nakon samog zahvata. Naši doktori i call centar kroz redoviti kontakt, podršku i kontrole po potrebi osiguravaju da se osjećate bezbrižno i sigurno.
4.
korak

Iskustvo i stručnost doktora

U Digital Smile Academy pratimo svjetske trendove, vodeću tehnologiju i kontinuirano se educiramo kako bismo našim pacijentima kreirali najljepši osmijeh.

Marko Vukić, dr. med. dent. 

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Doživotna garancija na implantate

U dizajnu vašeg osmijeha koristimo materijale koji su vodeći u svijetu. Iz tog razloga funkcionalne i estetske probleme kod izgubljenog zuba rješavamo MIS implantološkim sustavom koji svojim kvalitetama i odlikama odgovara savršenosti vašeg novog osmijeha.
*Garancija vrijedi u slučaju pridržavanja oralne higijene i redovitih stomatoloških pregleda

Korištenjem modernih digitalnih tehnologija protetski rad je moguće odraditi bez uzimanja otisaka i proba.

1 od 17 implantata koji se ugrade u svijetu je MIS implantat. MIS implantati se koriste u 65 država svijeta i predstavljaju sam vrh implantološkog dostignuća na tržištu.

Jednom napravljeni digitalni protetski rad savršeno pristaje u pacijentova usta te nema potrebe za dodatnim probama, dok je sam izgled prirodan.

MIS (MAKE IT SIMPLE) implantati su implantati jedinstvenog dizajna, izumljeni su od strane doktora za doktore koji pružaju njihovu optimalnu integraciju i rast kostiju. Glavna MISija ovih revolucionarnih i inovativnih implantata je pojednostaviti implantološki proces pametnijim rješenjem, a samim time i savršenu preciznost samog postupka.

Pogodnosti za pacijente

Vrhunska estetika

Prirodan izgled zuba

Savršen osmijeh

Susjedni zubi ostaju netaknuti

Rješenja za potpunu bezubost

Potpuna bezubost je neugodna i predstavlja estetski i funkcionalni problem. Fiksni rad na 4 ili 6 implantata rješava vas ovog problema i omogućuje da već unutar 24 h dobijete fiksno rješenje, prvo privremeno, a onda i trajno.

ALL-ON-FOUR

Koncept

Potpuno bezuba čeljust opskrbljuje se s četiri zubna implantata na kojima je fiksni most.

Bol

Imate povremene ili konstantne bolove?

Rezultat

Na taj način, pacijentima koji imaju totalne proteze ili su bezubi, omogućuje se fiksni protetski rad umjesto mobilnih proteza, koje moraju svakodnevno vaditi i stavljati.

Brzina i kvaliteta

All-on-four metoda omogućuje rješavanje bezubosti u kraćem vremenu, smanjuje broj pacijentovih dolazaka i povećava kvalitetu rezultata.

ALL-ON-SIX

Koncept

Potpuno bezuba čeljust opskrbljuje se sa šest zubnih implantata na kojima je fiksni most.

Preduvjet

Ako pacijent nema dovoljan volumen čeljusne kosti, tada je prije All-on-six tretmana potrebna nadogradnja čeljusne kosti ili postupak sinus lifta.

Brzina i kvaliteta

All - on - six metoda omogućuje rješavanje bezubosti u kraćem vremenu, povećava kvalitetu rezultata i smanjuje bolnost tijekom terapije i oporavka.

* All-on-four/All-on-six se ne preporučuje kod pacijenata s nekontroliranim dijabetesom, uznapredovalom osteoporozom i kod pacijenata koji su unutar 6 mjeseci bili na terapiji zračenjem u području glave i vrata.

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj s preko 25 godina iskustva, više od 60 000 pacijenata i uspješnosti ugradnje implantata preko 98%, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh.

Digital Smile Academy Clinic – Zagreb

Kada i zašto nam se javiti u vezi zubnih implantata?

Ponosni smo na činjenicu da naši stomatolozi s više od 25 godina iskustva imaju 98% uspješnost ugradnje zubnih implantata, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh, maknuli bol i vratili samopouzdanje, a samim time poboljšali kvalitetu života. Ponosni smo arhitekti osmijeha koji pokazuju da nam je stalo do pacijenata.

Funkcionalni i estetski problemi

Ako imate funkcionalne i estetske probleme koji su posljedica gubitka jednog zuba ili potpune bezubosti

Žvakanje

Susrećete se s problemima pri žvakanju hrane?

Smijanje

Izbjegavate smijati se u društvu?

Samopouzdanje

Zbog problema sa zubima izgubili ste samopouzdanje?

Imate pitanja za nas?

Kad su naši pacijenti u pitanju mi smo stara škola, što znači da jednostavno marimo, stoga smo osmislili program vjernosti putem kojega našim pacijentima pokazujemo koliko nam je stalo. Donesite odluku i dođite po najsavršeniji osmijeh baziran na kompjutorski navođenoj ugradnji zubnih implantata u realnom vremenu, koja jamči preciznost i zadovoljstvo. Naši implantolozi imaju najduže iskustvo u dentalnoj implantologiji na području Hrvatske  i rade samo s najboljim materijalima.

Postupak ugradnje zubnih implantata

Što nas razlikuje od drugih?

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj. U klinici rade vrhunski stomatolozi čije se znanje temelji na radu dužem od 25 godina, tijekom kojih su imali više od 60 000 pacijenata. Temelj Digital Smile Academy je stalna edukacija i učenje od izuzetnih profesionalaca koji svojim mentorstvom pomažu da se fokusiramo na to da naše vizije pretvorimo u budućnost.


Efikasnost instalacije zubnih implantata u našoj klinici je preko 98%. Ako se pacijenti pridržavaju savjeta naših stomatologa u vezi oralne higijene i redovitih pregleda, ostvaruju doživotnu garanciju na instalirane zubne implantate.

Digital Smile Academy svoj rad temelji na Digital Smile Designu (DSD), suvremenom postupku planiranja dentalne rehabilitacije koji terapeutu omogućuje detaljno planiranje, a pacijentu realni uvid u ono što se želi postići izradom protetskog rada.

Riječ je o digitalnom dizajnu osmijeha prema kojem se izrađuje provizorni prikaz novog osmijeha u pacijentovim ustima.

Osim na konceptu Digital Smile Design, svoj rad temeljimo na potpuno digitalnom protokolu oralne rehabilitacije koji se može provesti u potpunosti primjenom digitalne tehnologije. Digitalnim prikupljanjem podataka, dentalnom  fotografijom i skeniranjem postojećeg stanja  kod pacijenta, može se dobiti gotovi protetski rad bez standardnih postupaka uzimanja otisaka i proba.

Na taj je način smanjen broj pacijentovih dolazaka, a digitalna tehnologija je omogućila postizanje prirodnog izgleda zuba.

Klinički slučajevi ugradnje zubnih implantata

Iskustva pacijenata

Pacijenti o nama

Koja je cijena zubnih implantata?

Budući da svakom pacijentu pristupamo individualno, svaku terapiju planiramo posebno za pojedinca ovisno o njegovom dentalnom stanju te je iz tog razloga ukupni trošak različit od pacijenta do pacijenta.

U našoj klinici trudimo se pacijentima ponuditi najbolje cijene, a finalna cijena rada razlikuje se od slučaja do slučaja.

U cijenu terapije je uključen besplatan 3D CBCT koji spada u najnapredniju RTG dijagnostiku.

U cijenu terapije je uključen prvi pregled i konzultacije sa stomatolozima.

Zanima vas cijena?

Često postavljana pitanja

U našoj klinici radimo s najboljim premium brendovima u svijetu koji odgovaraju našem dugogodišnjem iskustvu na području dentalne implantologije. Funkcionalne i estetske probleme uzrokovane gubitkom zuba kod naših pacijenata rješavamo kvalitetnim MIS implantološkim sustavom, a rezultat je zdrav, prirodan i lijep osmijeh.

Na sve naše zubne implantate dajemo doživotnu garanciju. Nakon ugradnje zubnih implantata, pacijentima savjetujemo kako da održavaju oralnu higijenu te da redovito dolaze na kontrole kod svog stomatologa. Ako se pridržavaju svih savjeta naših stomatologa, ugrađeni zubni implantati su doživotno rješenje.

Običan stomatolog ne može raditi zubnu implantaciju. U našoj klinici zubne implantate ugrađuju iskusni implantolozi koji jedini u Europi rade kompjutorski navođenu ugradnju zubnih implantata u realnom vremenu, čime je pacijentima omogućena najpreciznija ugradnja. Kompjutorski navođena ugradnja zubnih implantata u realnom vremenu pacijentima osigurava najbolji rezultat za dugoročno rješavanje problema.

Prije tretmana ugrađivanja zubnog implantata nije potrebno presađivanje kosti, osim u slučaju nedostatka volumena čeljusne kosti, a tada se radi augmentacija, odnosno nadogradnja kosti. Na prvom pregledu u našoj klinici, dentalni implantolozi nizom dijagnostičkih postupaka detaljno pregledaju dentalno stanje pacijenta i nakon toga predlažu terapiju.

Utvrđivanje kandidata za dentalnu implantologiju ovisi o dijagnostičkom pregledu. Nakon pregleda pacijenta, utvrđivanja njegovog dentalnog stanja i uvida u RTG snimak, utvrđuje se je li pacijent dobar kandidat za dentalnu implantologiju i izrađuje se precizan plan terapije.

Nakon što se na dijagnostičkom pregledu utvrđeno da je pacijent dobar kandidat dobar za ugradnju zubnog implantata te se izradio precizan plan terapije, kreće se u zahvat. U našoj klinici uspješnost ugradnje zubnih implantata je 98%, čime je smanjen rizik samog zahvata na minimum.

Nakon ugradnje zubnih implantata potrebno je tri do četiri mjeseca da zubni implantat sraste s čeljusnom kosti. Hoće li biti potrebno tri ili četiri mjeseca ovisi o svakom slučaju pojedinačno.

Broj dolazaka također ovisi o pacijentu, odnosno razlikuje se od slučaja do slučaja, ali najčešći slučajevi rješavaju se u dva do tri posjeta klinici.

Zubni implantati ili zubne proteze

Koje su razlike u tretmanima, što je najbolje za vas, koje su prednosti i nedostaci?

Zubni implantati ili zubni most

Susjedni zubi

Kod ugradnje zubnog implantata ne diraju se susjedni zubi, dok je situacija kod ugradnje zubnog mosta drugačija, ona zahtijeva uključivanje susjednih zubi, odnosno njihovo brušenje koje može uzrokovati osjetljivost zubi.

Utjecaj na zubnu kost

Ugradnja zubnih implantata i zubnog mosta mogu imati isti estetski učinak, ali kako vrijeme prolazi u slučaju ugradnje zubnog mosta, može doći do atrofije zubne kosti u području nedostajućeg zuba, što često dovodi do recesije oko susjednih zuba.

Infekcije

Ispod ili iznad zubne krune nastaje zubni karijes koji se teško može dijagnosticirati. Ako se nastali zubni karijesi ne prepoznaju, mogu narasti do zubne pulpe, odnosno zubne srži, što može uzrokovati probleme u korijenskom kanalu kao i patologiju na vrhu zubnog korijena. S daljnjim uništavanjem zuba, on će imati prijelomnu pokretljivost i često povezane infekcije.

Zadah

Uspoređujući ove dvije opcije nadoknađivanja izgubljenog zuba, potencijalna infekcija koja može nastati kod ugradnje zubnog mosta može uzrokovati neugodnu gnojnu fistulu iz koje se gnoj spušta u usta i uzrokuje neugodan zadah.

Problemi sa zubnim mostom

Nakon toga ispod zubnih desni dolazi do uništavanja zubne kosti i jedino rješenje moguće u tom trenutku je micanje ugrađenog zubnog mosta kao i uništenog zuba. Kako bi se zubni most ponovno ugradio potrebno je opet brusiti susjedne zubne i povećati zubni most. U ovoj situaciji kad se zubni most treba ponovno ugraditi on neće izgledati jednako dobro kao originalni zubni most koji je ugrađen prije nego je došlo do recesije oko susjednih zubi.

Koja opcija je bolja

Uspoređujući ova dva načina nadoknađivanja izgubljenog zuba, možemo zaključiti da je ugradnja zubnih implantata manje traumatična i iziskuje manji trošak jer ne uzrokuje probleme koji dovode do dodatnih zahvata i nadogradnji.

Zubni implantati ili liječenje korijenskog kanala

Što je liječenje korijenskog kanala

Liječenje korijenskog kanala dugo se koristilo kao tretman kod zubi čiji su korijeni bili oštećeni traumom ili propadanjem. Tretman započinje tako da stomatolog, kada zub utrne, stvara otvor kroz zubnu krunu i pristupa komori zubnog živca gdje će očistiti nastalu zubnu infekciju ili maknuti zubne živce kako bi mogao napuniti zub.

Koja je metoda uspješnija

U odnosu na liječenje korijenskog kanala, zubni implantati su uspješniji, a rizik od nastanka bilo kakve infekcije je smanjen na gotovo jedan posto. Liječenje korijenskog kanala iziskuje manje troškove trenutno, ali dugoročno zubni implantati su bolja investicija.

Dugoročni efekti

Postoji jako velika mogućnost da liječenje korijenskog kanala neće uspjeti, tako da se zub treba ipak izvaditi i nadomjestiti s nečim drugim, a ako uspije, treba se ponoviti kroz pet do deset godina, što uzrokuje dodatne troškove. Iako se na prvi pogled čini bolje sačuvati prirodan zub, a ne stavljati zubni implantat, liječenje korijenskog kanala često ne uspije i na kraju dolazi do stavljanja zubnih implantata i većeg troška nego da se odmah odlučilo za ugradnju zubnog implantata.

Zubni implantati

Zubne proteze

Ugradnjom zubnih implantata očuvat će se preostala zubna čeljust i održat će se struktura pacijentovog lica.
Kod ugradnje zubne proteze može doći do smanjenja kvalitete zubne čeljusti što može na kraju dovesti do pogoršavanja strukture pacijentovog lica.
Kod ugradnje zubnih implantata pacijent ima osjećaj kao da ima prirodan zub. Također, zubni implantati funkcioniraju kao prirodni zubi.
Kod ugradnje zubnih proteza pacijent može imati osjećaj kao da ima neprirodne i lažne zube.
Zubni implantati su jaki, stabilni i čvrsto pričvršćeni na zubnu čeljust.
Zubne proteze se često počinju kretati i izazivaju nelagodu.
Zubni implantati pomažu vraćanju normalne sposobnosti žvakanja.
Zubne proteze imaju ograničeni kapacitet kod žvakanja i često se određene vrste hrane trebaju izbjegavati.
Zubni implantati su dugoročno rješenje.
Zubne proteze će s vremenom vjerojatno trebati popraviti.
Zubne implantate jednostavno je higijenski održavati.
Zubne proteze potrebno je redovito uklanjati kako bi se očistile.

Radno vrijeme ordinacije

Ponedjeljak – petak od 08:00 do 21:00
Subota od 08:00 do 12:00

Telefon
+385 1 5571 400

WhatsApp / Viber
+385 92 376 6679

E-mail
info@dsa.clinic

Kontaktirajte nas

Možemo vam pomoći. Nazovite 01/557 14 00 ili nam se javite putem e-maila.

Kako doći do nas?

O nama

Tvrtka

Digital smile d.o.o.
Adresa: Dobriše Cesarića 47, 10090 Zagreb
OIB: 78764482188
MB: 4767942
MBS: 081113666
IBAN: HR3724840081135046153, Raiffeisenbank Austria d.d.
Direktor: Marko Vukić