Zubni implantati - Digital Smile Academy

Zubni implantati

U radu s pacijentima vodimo se najsuvremenijim protokolima digitalne stomatologije i jedini smo u Europi koji koristimo kompjutorski vođenu implantologiju u realnom vremenu. Rezultat je savršen prirodan osmijeh. Dopustite da naše dugogodišnje iskustvo, znanje i moderna tehnologija kreiraju vaš novi osmijeh.

Kontaktirajte nas
Dental implants example

Što su zubni implantati?

Zašto je naš pristup poseban?

Osim kvalitetnih materijala, Digital Smile Academy jedina je klinika u Europi koja koristi kompjutorski navođenu ugradnju zubnih implantata u realnom vremenu,čime je pacijentima omogućena najpreciznija ugradnja zubnih implantata. Kompjutorski navođena ugradnja osigurava pacijentima najbolji rezultat za dugoročno rješavanje njihovih problema uzrokovanih nedostatkom jednog zuba ili potpunom bezubosti.

Zubni implantat je titanski vijak koji zamjenjuje korijen zuba, a njegov dizajn temelji se na dizajnu prirodnog zuba. Materijali od kojeg su napravljeni zubni implantati su biokompatibilni, a njihova je trajnost doživotna ako se pacijent pridržava uputa oralne higijene i redovito dolazi na kontrolne preglede kod svog stomatologa.

Pogodnosti za pacijente:

  • Vrhunska estetika
  • Prirodan izgled zuba
  • Savršen osmijeh
  • Susjedni zubi ostaju netaknuti
dental-implats-abroad-1

Digital Smile Academy u dizajnu  osmijeha koristi materijale koji su vodeći u svijetu. Zato se funkcionalne i estetske probleme kod izgubljenog zuba rješava MIS implantološkim sustavom, koji svojim kvalitetama i odlikama odgovara savršenosti vašeg novog osmijeha.

Za dentalnu implantologiju može se reći da je prekretnica za kvalitetu života pacijenata s problemom bezubosti jer im omogućuje da i oni imaju fiksne žvačne jedinice.

MIS-make-it-simple

Trebate li kompletnu zamjenu?

Zašto smo toliko ponosni na naš rad?

U Digital Smile Academy pratimo svjetske trendove, vodeću tehnologiju i stalno se educiramo kako bismo našim pacijentima ponudili najbolje rješenje za bezubost koja im stvara probleme.

All - on 4 dental implants

All - on - 4

Koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi s četiri zubna implantata na kojima je fiksni most. Na taj je način pacijentima koji imaju totalne proteze i koji su bezubi, omogućen fiksni protetski rad umjesto mobilnih proteza koje moraju svakodnevno vaditi i stavljati. All-on-4 metoda omogućuje rješavanje bezubosti u kraćem vremenu, smanjuje broj pacijentovih dolazaka i povećava kvalitetu rezultata.

Pročitajte više
All - on 6 dental implants

All - on - 6

Isto kao i All-on-4 metoda, All-on-6 je koncept u kojem se potpuno bezuba čeljust opskrbi sa šest zubnih implantata na kojima je fiksni most. Ako pacijent nema dovoljan volumen čeljusne kosti tada je prije All-on-6 tretmana potrebna nadogradnja čeljusne kosti ili postupak sinus lifta.


Pročitajte više

Kada i zašto nam se javiti
u vezi zubnih implantata?

Na što smo najponosniji u našoj klinici?

Ponosni smo na činjenicu da naši stomatolozi s više od 25 godina iskustva imaju 98% uspješnost ugradnje zubnih implantata, što smatramo dobrom pozivnicom da se pridružite ljudima kojima smo vratili lijep i zdrav osmijeh, maknuli bol i vratili samopouzdanje, a samim time poboljšali kvalitetu života. Ponosni smo arhitekti osmijeha koji pokazuju da nam je stalo do pacijenata.

  • Ako imate funkcionalne i estetske probleme koji su posljedica gubitka jednog zuba ili potpune bezubosti
  • Ako ste suočeni s povremenom ili konstantnom boli
  • Ako imate problema pri žvakanju hrane
  • Ako izbjegavate smijanje u društvu
  • Ako ste izgubili samopouzdanje
dental-implants-abroad-2

Imate pitanja?

Kontaktirajte nas

Kad su naši pacijenti u pitanju, mi smo stara škola, što znači da jednostavno marimo, stoga smo osmislili program vjernosti putem kojeg našim pacijentima pokazujemo koliko nam je stalo do njih.

Donesite odluku i dođite kod nas po savršen osmijeh baziran na kompjutorski navođenoj ugradnji zubnih implantata u realnom vremenu, koja pacijentu pruža najprecizniju ugradnju.

Naši implantolozi imaju najduže iskustvo na području Hrvatske u dentalnoj implantologiji i rade samo s najboljim svjetskim premium brendovima.

Postupak ugradnje
zubnih implantata

Što razlikuje našu
kliniku od drugih?

Digital Smile Academy vodeća je klinika za implantologiju i protetiku u Hrvatskoj. U klinici rade vrhunski stomatolozi čije se znanje temelji na radu dužem od 25 godina, tijekom kojih su imali više od 60 000 pacijenata. Temelj Digital Smile Academy je stalna edukacija i učenje od izuzetnih profesionalaca koji svojim mentorstvom pomažu da se fokusiramo na to da naše vizije pretvorimo u budućnost.

Efikasnost instalacije zubnih implantata u našoj klinici je preko 98%. Ako se pacijenti pridržavaju savjeta naših stomatologa u vezi oralne higijene i redovitih pregleda, ostvaruju doživotnu garanciju na instalirane zubne implantate.

architects-of-smile

Digital Smile Design

Digital Smile Academy svoj rad temelji na Digital Smile Designu (DSD), suvremenom postupku planiranja dentalne rehabilitacije koji terapeutu omogućuje detaljno planiranje, a pacijentu realni uvid u ono što se želi postići izradom protetskog rada. Riječ je o digitalnom dizajnu osmijeha prema kojem se izrađuje provizorni prikaz novog osmijeha u pacijentovim ustima.

dental-implants-abroad-dsd

Osim na konceptu Digital Smile Design, svoj rad temeljimo na potpuno digitalnom protokolu oralne rehabilitacije koji se može provesti u potpunosti primjenom digitalne tehnologije. Digitalnim prikupljanjem podataka, dentalnom  fotografijom i skeniranjem postojećeg stanja  kod pacijenta, može se dobiti gotovi protetski rad bez standardnih postupaka uzimanja otisaka i proba. Na taj je način smanjen broj pacijentovih dolazaka, a digitalna tehnologija je omogućila postizanje prirodnog izgleda zuba.

dsa

Zubni implantati –
Klinički slučajevi

Jadranka

Dugogodišnja prekovremena konzumacija gaziranih pića dovela je do ozbiljnog narušavanja funkcionalnosti i estetike zbog čega je Jadranka došla u našu kliniku. Nakon prvog pregleda pacijentici je izložen precizan plan terapije koji je uključivao endodonciju, ugradnju zubnih implantata na pozicijama 35 i 37 (petica i sedmica dolje lijevo) te ugradnju krunice cirkon multicolor. Jadranka je naša prva pacijentica prve velike rehabilitacije u suradnji s ordinacijom Cekić kojom smo dodatno proširili mogućnosti i implementirali najnovije tehnologije u svijetu stomatologije.

Rukiye

Rukyie je došla u našu kliniku nakon što je dugo godina odgađala svoj posjet stomatologu. Pacijentica je došla u kliniku gotovo bez zubiju zbog čega nije mogla normalno jesti i smijati se. Plan terapije uključivao je endodonciju, ugradnju zubnih implantata te ugradnju cirkon keramičkih krunica. Nakon terapije bazirane na Digital Smile Designu, pacijentici su se riješili funkcionalni i estetski problemi uzrokovani nedostatkom zuba.

Vedran

Vedran je u našu kliniku unio pravu radost, a nama je postao jedan od najdražih kliničkih slučajeva. Vedranova terapija uključivala je rehabilitaciju gornje čeljusti, a u planu je rehabilitacija i donje čeljusti koju možemo raditi nakon oseointegracije zubnih implantata. Terapija koja je pacijentu vratila osmijeh na lice uključivala je ugradnju zubnih implantata, čišćenje kamenca, endodonciju te ugradnju metal keramičkih krunica.

Klinički slučajevi

Koja je cijena
zubnih implantata?

Zašto cijena zubnih implantata varira?

Budući da svakom pacijentu pristupamo individualno, svaku terapiju planiramo posebno za pojedinca ovisno o njegovom dentalnom stanju te je iz tog razloga ukupni trošak različit od pacijenta do pacijenta.

U našoj klinici trudimo se pacijentima ponuditi najbolje cijene, a finalna cijena rada razlikuje se od slučaja do slučaja.

U cijenu terapije je uključen besplatan 3D CBCT koji spada u najnapredniju RTG dijagnostiku.

U cijenu terapije je uključen prvi pregled i konzultacije sa stomatolozima.

Zanima vas cijena?

Zatražite ponudu

Često postavljana pitanja

Koje vrste zubnih implantata razlikujemo?

U našoj klinici radimo s najboljim premium brendovima u svijetu koji odgovaraju našem dugogodišnjem iskustvu na području dentalne implantologije. Funkcionalne i estetske probleme uzrokovane gubitkom zuba kod naših pacijenata rješavamo kvalitetnim MIS implantološkim sustavom, a rezultat je zdrav, prirodan i lijep osmijeh.

Koliko godina zubni implantati traju?

Na sve naše zubne implantate dajemo doživotnu garanciju. Nakon ugradnje zubnih implantata, pacijentima savjetujemo kako da održavaju oralnu higijenu te da redovito dolaze na kontrole kod svog stomatologa. Ako se pridržavaju svih savjeta naših stomatologa, ugrađeni zubni implantati su doživotno rješenje.

Može li običan stomatolog raditi zubnu implantaciju?

Običan stomatolog ne može raditi zubnu implantaciju. U našoj klinici zubne implantate ugrađuju iskusni implantolozi koji jedini u Europi rade kompjutorski navođenu ugradnju zubnih implantata u realnom vremenu, čime je pacijentima omogućena najpreciznija ugradnja. Kompjutorski navođena ugradnja zubnih implantata u realnom vremenu pacijentima osigurava najbolji rezultat za dugoročno rješavanje problema.

Hoću li trebati presađivanje kosti prije tretmana?

Prije tretmana ugrađivanja zubnog implantata nije potrebno presađivanje kosti, osim u slučaju nedostatka volumena čeljusne kosti, a tada se radi augmentacija, odnosno nadogradnja kosti. Na prvom pregledu u našoj klinici, dentalni implantolozi nizom dijagnostičkih postupaka detaljno pregledaju dentalno stanje pacijenta i nakon toga predlažu terapiju.

Hoću li trebati sinus lifting prije ugradnje zubnih implantata?

Prije tretmana ugrađivanja zubnog implantata nije potrebno presađivanje kosti, osim u slučaju nedostatka volumena čeljusne kosti, a tada se radi augmentacija, odnosno nadogradnja kosti. Na prvom pregledu u našoj klinici, dentalni implantolozi nizom dijagnostičkih postupaka detaljno pregledaju dentalno stanje pacijenta i nakon toga predlažu terapiju.

Jesam li ja dobar kandidat za dentalnu implantologiju?

Utvrđivanje kandidata za dentalnu implantologiju ovisi o dijagnostičkom pregledu. Nakon pregleda pacijenta, utvrđivanja njegovog dentalnog stanja i uvida u RTG snimak, utvrđuje se je li pacijent dobar kandidat za dentalnu implantologiju i izrađuje se precizan plan terapije.

Koji su rizici ugradnje zubnih implantata?

Nakon što se na dijagnostičkom pregledu utvrđeno da je pacijent dobar kandidat dobar za ugradnju zubnog implantata te se izradio precizan plan terapije, kreće se u zahvat. U našoj klinici uspješnost ugradnje zubnih implantata je 98%, čime je smanjen rizik samog zahvata na minimum.

Koliko traje oporavak nakon ugradnje zubnih implantata?

Nakon ugradnje zubnih implantata potrebno je tri do četiri mjeseca da zubni implantat sraste s čeljusnom kosti. Hoće li biti potrebno tri ili četiri mjeseca ovisi o svakom slučaju pojedinačno.

Koliko je dolazaka potrebno za ugradnju zubnih implantata?

Broj dolazaka također ovisi o pacijentu, odnosno razlikuje se od slučaja do slučaja, ali najčešći slučajevi rješavaju se u dva do tri posjeta klinici.

Zubni implantati
ili ostali tretmani

Zubni implantati ili zubni most

Kod ugradnje zubnog implantata ne diraju se susjedni zubi, dok je situacija kod ugradnje zubnog mosta drugačija, ona zahtijeva uključivanje susjednih zubi, odnosno njihovo brušenje koje može uzrokovati osjetljivost zubi.

Ugradnja zubnih implantata i zubnog mosta mogu imati isti estetski učinak, ali kako vrijeme prolazi u slučaju ugradnje zubnog mosta, može doći do atrofije zubne kosti u području nedostajućeg zuba, što često dovodi do recesije oko susjednih zuba.

Ispod ili iznad zubne krune nastaje zubni karijes koji se teško može dijagnosticirati. Ako se nastali zubni karijesi ne prepoznaju, mogu narasti do zubne pulpe, odnosno zubne srži, što može uzrokovati probleme u korijenskom kanalu kao i patologiju na vrhu zubnog korijena. S daljnjim uništavanjem zuba, on će imati prijelomnu pokretljivost i često povezane infekcije.

Uspoređujući ove dvije opcije nadoknađivanja izgubljenog zuba, potencijalna infekcija koja može nastati kod ugradnje zubnog mosta može uzrokovati neugodnu gnojnu fistulu iz koje se gnoj spušta u usta i uzrokuje neugodan zadah.

Ispod zubnih desni dolazi do uništavanja zubne kosti i jedino rješenje moguće u tom trenutku je micanje ugrađenog zubnog mosta kao i uništenog zuba. Kako bi se zubni most ponovno ugradio potrebno je opet brusiti susjedne zubne i povećati zubni most. U ovoj situaciji kad se zubni most treba ponovno ugraditi on neće izgledati jednako dobro kao originalni zubni most koji je ugrađen prije nego je došlo do recesije oko susjednih zubi, karijesa i infekcije koje su uzrokovale vađenje prvog zubnog mosta i ugradnju novog. U ovom trenutku šanse za stvaranje karijesa i infekcije još su veće, a samim time i ponovno vađenje zubnog mosta, brušenje novih zubi i ugradnja novog zubnog mosta.

Uspoređujući ova dva načina nadoknađivanja izgubljenog zuba, možemo zaključiti da je ugradnja zubnih implantata manje traumatična i iziskuje manji trošak jer ne uzrokuje probleme koji dovode do dodatnih zahvata i nadogradnji.

dental-implants-abroad-dental-bridge
dental-bridge-2

Zubni implantati ili liječenje korijenskog kanala

Liječenje korijenskog kanala dugo se koristilo kao tretman kod zubi čiji su korijeni bili oštećeni traumom ili propadanjem. Tretman započinje tako da stomatolog, kada zub utrne, stvara otvor kroz zubnu krunu i pristupa komori zubnog živca gdje će očistiti nastalu zubnu infekciju ili maknuti zubne živce kako bi mogao napuniti zub.

U odnosu na liječenje korijenskog kanala, zubni implantati su uspješniji, a rizik od nastanka bilo kakve infekcije je smanjen na gotovo jedan posto.

Liječenje korijenskog kanala iziskuje manje troškove trenutno, ali dugoročno zubni implantati su bolja investicija.

Također, postoji jako velika mogućnost da liječenje korijenskog kanala neće uspjeti, tako da se zub treba ipak izvaditi i nadomjestiti s nečim drugim, a ako uspije, treba se ponoviti kroz pet do deset godina, što uzrokuje dodatne troškove. Iako se na prvi pogled čini bolje sačuvati prirodan zub, a ne stavljati zubni implantat, liječenje korijenskog kanala često ne uspije i na kraju dolazi do stavljanja zubnih implantata i većeg troška nego da se odmah odlučilo za ugradnju zubnog implantata.

endodontics

Zubni implantati ili zubne proteze

Zubni implantati

Ugradnjom zubnih implantata očuvat će se preostala zubna čeljust i održat će se struktura pacijentovog lica.

Kod ugradnje zubnih implantata pacijent ima osjećaj kao da ima prirodan zub. Također, zubni implantati funkcioniraju kao prirodni zubi.

Zubni implantati su jaki, stabilni i čvrsto pričvršćeni na zubnu čeljust.

Zubni implantati pomažu vraćanju normalne sposobnosti žvakanja.

Zubni implantati su dugoročno rješenje.

Zubne implantate jednostavno je higijenski održavati.

Zubne proteze

Kod ugradnje zubne proteze može doći do smanjenja kvalitete zubne čeljusti što može na kraju dovesti do pogoršavanja strukture pacijentovog lica.

Kod ugradnje zubnih proteza pacijent može imati osjećaj kao da ima neprirodne i lažne zube.

Zubne proteze se često počinju kretati i izazivaju nelagodu.

Zubne proteze imaju ograničeni kapacitet kod žvakanja i često se određene vrste hrane trebaju izbjegavati.

Zubne proteze će s vremenom vjerojatno trebati popraviti.

Zubne proteze potrebno je redovito uklanjati kako bi se očistile.

Pin It on Pinterest